Utilizare birourilor de studiu individual

S-a observat că birourile de studiu individual sunt populare. Ele sunt de folos studenților care cercetează intensiv și / sau extensiv. De asemenea ele facilitează rezervarea cărților pentru studiu ulterior.

Pentru ca această facilitate de studiu a bibliotecii să fie accesibilă echitabil și transparent pentru toți utilizatorii bibliotecii, birourile de studiu individual vor fi rezervate nominal pe o perioadă determinată, perioadă în care studentul care rezervă un birou beneficiază de posibilitatea împrumutării unui număr mai mare de cărți.

Pe biroul rezervat vor putea rămâne doar cărțile pe care ea/el le înregistrează ca împrumutate. Cărțile care nu se vor regăsi pe fișa de împrumut vor fi reașezate la raft. După consultarea unei cărți aceasta va fi lăsată în spațiul destinat cărților care urmează să fie așezate la raft.

Responsabilitatea celui care rezervă biroul este de a păstra ordinea și curățenia biroului. Fiecare dintre următoarele situații constituie o circumstanță defavorizantă în rezolvarea solicitărilor ulterioare: lipsa ordinii și curățeniei, neglijența păstrării cărților consultate.  Repetata neatenție în această privință, precum și în păstrarea de cărți neînregistrate vor constitui o circumstanță defavorizantă pentru solicitări de rezervare ulterioare.

Rezervarea biroului se va realiza în funcție de următoarele criterii:

1. Studenții din anii terminali:  pot rezerva un birou pentru maxim 3 săptămâni și un număr de  15 cărți.

2. Studenții din ani pre-terminali: pot rezerva un birou pe o perioadă de maxim 2 săptămâni și pot împrumuta un număr de 10 cărți.

Trecutul impecabil în relația cu biblioteca constituie un avantaj în aprobarea cererilor. În mod normal se răspunde solicitării în termen de 24 de ore.  Cererile se rezolvă pe loc în cazul birourilor libere, lipsei solicitărilor simultane și al unui trecut regulamentar în relația cu biblioteca.

Cererile se pot face în scris la biroul de împrumut al cărților, prin email, sau online mai jos, în câmpul de comentarii. Momentul înregistrării cererii va determina ordinea rezolvării acestora.

Este responsabilitatea utilizatorului să afle răspunsul la cererea sa. Daca aceasta se aprobă, pe biroul rezervat va fi lipită o etichetă cu numele său pe perioada rezervării. Ceilalți utilizatori vor da prioritate celui care a rezervat biroul și vor evita folosirea lui.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Utilizare Bibliotecă și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s